Soru;
Kurumsallaşma Ve İç Denetimden Ne Anlamamız Gerekir Ve Siz Detay İç Denetim Olarak Bu Konuda Ne Gibi Hizmetler Veriyorsunuz ?

Cevap;
Kurumsal Bir Yapı, Sürekli Başarı İçin Elzemdir. Kurumsal Yapı, Yada Kurumsallaşma Denildiğinde, Genelde, Patronların İşten Ellerini Çekmeleri Ve İşi Tamamen Profesyonellere Bırakmaları Gibi Bir Yanlış Anlayış Çok Yaygın Olarak Kabul Edilmektedir.
• Kurumsallaşma, Patronların İşi Tamamen Profesyonellere Bırakması Demek Değildir.
• Tam Tersine, Patronların İşin Başında Olmasında Sayısız Yarar Vardır.
• Değişim Aileden (Yk) Başlamalı Ve Kurumsallaşmanın Önündeki Engelleri Ortadan Kaldırmak İçin Aile Anayasası Olmalı, Aile Konseyi İstenen Yapıya Ulaşmak İçin İntikal Timi Oluşturup Komiteler Oluşturmalı Ve Değişim Sağlanmalıdır.
• Kurumsallaşmadan Asıl Anlaşılması Gereken, ‘Sistem’ Haline Gelebilmektir.
• Her Sistemde Olduğu Gibi, Sistemin Parçalarının Rollerinin Ve Görevlerinin Belirlenmiş Olması Ve Sistemin Kendi Bütünlüğü İçinde İşleyebilmesinin Ve Karşılıklı Etkileşimin Altyapısının Kurulmuş Olması Gerekir.
• Kurumsallaşmada En Önemli Özelliklerden Biriside Firma Yada Kurumun Taahhütlerini Yerine Getirebilmesidir.

İç Denetim İse Şöyle Tanımlanmaktadır.;
Kurumun Her Türlü Etkinliğini Denetlemek, Geliştirmek, İyileştirmek Ve Kuruma Değer Katmak Amacıyla, Bağımsız Ve Tarafsız Bir Şekilde Güvence Ve Danışmanlık Hizmeti Vermektir.

• İç Denetçiler, Risk Yönetimi, İç Kontrol Ve Yönetim Süreçlerinin Etkinliği Ve Verimliliğinin Değerlendirilmesi Ve Geliştirilmesi İçin Sistematik Yaklaşımlar Geliştirerek Kurumun Hedeflerinin Gerçekleştirilmesine Yardımcı Olurlar.

Soru;
Kurumsallaşmada Ana Sorunlar Nasıl Aşılmalı?

Cevap;
• Zihnen Hazır Olmak Gerekir.
• Çalışanlar Sürece Katılmalıdır.
• Sonrasında Sistemden Taviz Vermeden Süreklilik Sağlanmalıdır.
• Değişime Dirence Karşı Ne Yapılacağı Planlanmalıdır.
• Değişime Direnenlerin Tasfiyesi Sağlanmalıdır.
• Üst Yönetimin Yetki Devrindeki Sıkıntıları Aşılmalıdır.
• Yapıcı Olmak Eğitim Gerektirir. Sadece Eleştirmek Ve Hata Bulmak Fazla Yetkinlik Gerektirmez.Bugün Ülkemizde Ağırlıklı Ve Hakim Kültür Siyasette, İş Dünyasında, Sporda, Sanatta, Edebiyatta, Sivil Toplumda Ve Diğer Tüm Sosyal Çevrelerde “Sadece Eleştirmek”. Üreten Kişilere Destek Verecek, Yapıcı Ve Değer Katan Bir Bakış Açısına Şiddetle İhtiyaç Var.

“İç Denetim” Bu Açığı Kapatan Araçlardan Bir Tanesi. İç Denetime Sahip Çıkmak, Yapıcı Bir Kurumsal Ortamı Ve İlerlemeyi Garantilemektir.

Soru;
Son Olarak Firmanız Hakkında Bilgi Verir Misiniz ?

Cevap;
Şirketimiz,2007 Yılında Ramazan Kökez Ve Aysel Kökez Olarak 2 Kişilik Bir Ortaklıkla Kurulmuştur. Şirketimiz, Kurulduğu Günden Bugüne Kadar, Müşterilerimizi Raporlama, Ve İç Denetimi Açısından Uluslar Arası Normlar Üzerine Karlı Bir Şekilde Taşımış Ve Bunu Firma Misyonu Olarak Benimsemiştir.

Hiçbir Zaman Vazgeçmediğimiz Bağımsızlık, Etik Standartlar Ve Dürüstlük İlkelerimiz Işığında, Şirketimiz Prestijli Müşteri Portföyü İle Türkiye’nin İleri Gelen İç Denetim Firmaları Arasında Yer Almakta Ve Farklı Sektörlerde Birçok Firmaya Hizmet Vermektedir.

İlkemiz, Müşterilerimize Doğru, Hızlı Ve İhtiyaçlarına Uygun Hizmet Sağlamaktır. Hizmetlerimiz Yenilikçi Bir Yaklaşımla Sunulmaktadır. Geleceğe Yönelik Hedefimiz Türkiye’de Kendi Sektöründe Lider Kuruluşlardan Biri Haline Gelmektir.

İç Denetim Uygulamalarımızda Uluslar Arası İç Denetim Standartları Kullanılmaktadır. Denetimlerimiz Denetim Plan Ve Programları Çerçevesinde Yürütülmekte, Yapılan Çalışmalar Çalışma Kâğıtlarıyla Belgelendirilmektedir.

Şirketimizin Merkezi İstanbul’da Olup, Yurtiçinde Başka İllerde Şubemiz Bulunmamaktadır. Ancak Şirketimizin Sahip Olduğu Yetişmiş Eleman Ve Teknik Donanım Sayesinde, Gerek İstanbul Dışındaki Müşterilerimize Gerekse Yurt Dışı Müşterilerimize Verilen Hizmet Kalitemizde Bir Farklılık Bulunmamaktadır.

Son Olarak Detay İç Denetimin Sunduğu Ana Hizmetleri Şöyle Sıralayabiliriz.
*Firma Ve Kurumlarda İç Kontrol Sisteminin Kurulması
*Periyodik İç Denetimler Ve Raporlama
*Yolsuzluk Denetimi
*Stok Ve Maliyet İncelemeleri Ve Raporlama
*Stok Sayımlarının Yönetimi
*Firma Ve Kurumlarda Mali İşler Ve Finans Sisteminin Kurulması
*Firma Ve Kurumlarda Norm Kadro İncelemesi
*Firma Ve Kurumlarda İç Denetim Birimlerine Denetim El Kitabı Hazırlanması.